13:35
03.10.2010
Atopisk eksem

Som jeg har skrevet før så får babyn vår mestsansynlig atopik eksem pågrunn av at Simon har det, så i dette innlegge har jeg tenkt til å forklare litt hva atopik eksem er :) og hva som vi skal gjøre for å unngå ubehager :)

Atopisk eksem:

Atopisk eksem er en veldig vanlig type eksem hos barn,den oppstår som oftes mæ babyer, og noken blir kvitt den igjen, mens andre he den hele tida, og noken fer utbrudd i ungdomstida.Atopisk eksem gjennkjennes som at  den er tør, klør, flasser og er rød. Derfor huda begynne og klør og blir rød e fordi at huda ikke produsere nok fett. vist eksemen ikje blir behandla så begynne eksemen og væske som gjær at det lett kjem bakteria inn i eksemen og det kan være veldig farlig. Vanligvis e utsletta på ansikte, overkroppen og handan. Dem som he atopisk eksem eller står i fare for å få det e dem som he allergia fra før av, spesielt asma og matallergia. og Slik som det e mæ oss at det e 50/50 sjanse for at babyn vår fer det, fordi det e arvelig belasta også.

Sånn du behandle det e veldig viktig:

Smøre daglig med en tjukk fuktighetskrem, det er for å forebygge det.

men vist du har et utbrudd så skal du smøre med kortison og fuktighetskrem. men vist det væsker så skal du kontakte legen vist du ikje har gjort det før.kortison er en resept belagt krem så den før du ikje uten å ha kontaktet legen.

Ting du skal gjøre i hjemmet for å forebygge mot eksem

- Skal ikje bruke tøymykner ( vi har prøvd oss frem og foreløbig så kan vi bruke Blenda sensentiv tøymykner, men vi kunne ikje det i begynnelsen)

- ikje bruke ren ull på huden, for det drar ut fuktigheten. (anbefaler merinoull)

- helst ikje pulver til vaskemaskinen

- helst trommle alle klærn

- bruke et nøytralt vaskemiddel på klærn, (vi bruker neutral og er fornøyd med det)

- Må vaske alle nye klær før dem kan bruke dem.

- Unngå at det skal bli klamt om natta slik at dem begynner og klø

Vår historie med Atopik eksem

Simon han fikk eksem som 14 åring bare noen flekker i albuekroken, men etter noen år en stund etter at vi vart i lag så fikk han det mer fra brystkassen og oppover. Selv om han smurte så vart det ikje bedre, han smørte da men Locobase men det vært ikje bedre, han begynnte og væske og fikk bakterie i eksemen og vart veldig syk. så etter mye kav med spesialisten som truet med innleggelse på St.Olavs så tok vi hun opp på tilbude og der fikk han sikkelig behandling, og fant ut at han ikje tålte Locobase som vi fikk beskjed å smøre med. så nå blir han bare tør i perioder. og vinter perioden er det da vanligvis får utbrudd.men så lenge han behandler dem så ser du ikje at han har atopisk eksem heller.

Tante ungen min fikk også atopisk eksem og hun vart smurt med locobase med siden vi anbefalte at hun byttet så forsvant det nesten. Dem vill altids være litt tør i huden pågrunn av at huden dems ikje produserer nok fet til huden.

Aco canoderm 5% krem er den vi bruker og anbefaler. Jeg selv smør meg med den på kvelden.

her et bilde av alle kremen Simon har for å behandle eksemen med.

 

Neden for ser du en link til aptotek 1 der det står mer om Atopisk eksem

http://www.apotek1.no/raadogtjenester/raad/hud-og-haar/atopisk-eksem

 

Vist det e noken spørsmål angående Atopisk eksem så er det bare og spørre :)

 

- Elise-


hits