21:52
26.05.2011
Kontroll på sjukehuset :)

Heihei!

Idag var det kontroll på sjukehuset med Tobias, dem synst vi ikke trengte og veie og måle lengde i dag siden vi gjorde det på tirsdag :) Så vi det er nok de samme :P 

Idag hadde vi en annen barnelege en sist gang, noe som var helt greit siden han vi hadde i dag forklarte faktisk hva han gjorde og hvorfor han gjordet det :) så det likte jeg virkelig godt! :D  Alt såg helt helt normalt ut! :D han sa også at Tobias var skikkelig sosial til å være 5 månder :) Han søkte etter sosial kontakt mer en ka en på 5 månder gjør men det er vell kanskje ikke så rart med tanke på at vi prater til han veldig mye og at jeg har en stor familie ;) hehe.. :) 

Legen sa også at Tobias var egentlig ikke prematur teoretisk sett heller, siden det bare var noen dager til han var i uke 37 når han vart født meen uansett så i dag sa han at vi "frisk" melder han, altso han er en helt normal baby, ikke noe komplikasjoner fordi at han var fød 4 uker fortidlig. Så vi trenger ikke å dra tilbake på kontroller på sjukehuset :) Så det synest vi er utrolig deiligt! Vi synst det er litt kavsomt å dra til molde på kontroller siden at dem gjorde akkurat de samme på helsestasjonen og siden dem ikke letter etter noe spesielt.

Og blodprøven var bare for å sjekke jern innholde til Tobias og blodprosenten og det var litt lavt jern innhold meeen blodprosenten var normal så siden han har begynt å spise mer fastføde så trengte vi ikke gjøre noe med jerninnholde hans for da kom det av seg selv sa legen :) Så vi fikk svar på hvorfor dem skulle ta blodprøve no da :)

Og det var oppdateringen om kontrollet på sjukehuset! :)

Og foresten min kjære lille søster Kaja konstanse har bursdag i dag! Hun blir 8 år! Hurra!! :D Har vært der og feiret med hun men vi hadde ikke med kamerat så ingen bilder der i fra, har egentlig ikke noen nye bilder heller.. men slenger med et bilde jeg finner ;)

-Elise-


22:32
25.05.2011
Tobias 5 månderskontroll

På tirsdag var vi på 5 månderskontroll egentlig 4 månderskontroll men dem er litt sent ute her med oss, bare oss som jeg har skjønnt det ? :P  hehe..

Denne gangen var det fysioterapeuten som skulle se på han, alt såg helt fint ut! og han var flink så de var jo kjekt å høre :) Han strekker seg ikke helt helt til høyre men det er veldig lite som er igjen til det var perfekt, så vi skal trene litt på det mer :) meeen han gjorde det helt fint når vi kom hjem da, så om det var fordi at han var sliten og sulten når hun holdt på eller hva det var vet ikke jeg? Kanskje barnelegen gjør det samme i morgo så vi får se? :)

På tirsdag veide han 6220 gram og var 66 cm lang, han har lagt på seg 600 gram på 1 månde så vi synst det var bra! og han har vokst 4 cm på 1 månde! :) Så han vokser furt ja!!  :)

Vill dele et bilde av dere vi tok av han i dag, han spiste brødskive og spiste på treskleiva min å det var stor stas!  ;) og han spiste potetmos med MME og most gulerot :) Virka som at det var godt ;)

-Elise-


11:28
17.04.2011
Tobias kontroll

På Torsdag så var Tobias på 3 månderskontrollen, dem var veldig sen med å kalle han inn så han var 4 månder.

Der veides han og målte kor lang han var og tok to sprøyter..  :/

Han veide 5500 gram! :) og var 62 cm lang :) Han følger helt og fult sin egen kurve og Helsesøstra var ikke bekymra. Hun er den eneste helsepersonelle som har noe kontroller med Tobias som sa at det var ikke rart at Tobias ikke var noe stor for foreldrene hans er jo heller ikke stor! :) så det var godt at noen såg de også ;) Så lenge han fulger sin egen kurve så gjorde det ingenting sa hun, han er fornøyd å spiser godt  :) 

Tobias skulle ta to sprøyter men vist han ikke greide og roe seg så tok vi bare en sprøyte. så satt hun den første når han satt på fange mitt MEEN jeg hater sprøyter så lenge det ikke er jeg som skal stikke :P så Tobias begynte å skrike skikkelig så det var ikke noe gøy men vi fikk roet han ned så neste sprøyte satt han på fange til Simon og da såg vi bare at utrykk når nåla for igjennom huden men ikke noe ellers ;) da hadde vi leke framfor ansiktet hans ;)

Han reagerte litt på sprøyten han hadde ikke feber men var utrolig dårlig form så vi ga han stikkpille å da vart han mye bedre form ;) var bare den første dagen :) ikke noe dagen etter på ;)

 

-Elise-


12:48
23.03.2011
blitt stor no ja :)

off! han veks så furt, Tobias altso ;P for ei stund  sia så pakka i vekk alle klærn hans i str 50 så for et par uka sia så måte i begynne å legge vekk en god del klær i str 56 au! han veks furt!! :O  så når me va i byn forje uke så kjøpe i ei eske der i kunne legge klærn hans i, sånn plast ekse for at klær ska bli best mulig bevart! så me kan bruke de te neste unge au :)

å den eska va vell på 50-60 liter å den e nesten full :S off.. så i må nok kjøpe flere eksa :) No held i på å vaske opp klærn hans som e for små så i får pakka dem vekk :)  Heldigvis så slepp i å fare og kjøpe meir klær til Tobias sia i kjøpe mest i str 62 når i va gravid ;) så han har nok klær ;)

I har au kjøpt en reima dress til Tobias i går i str 74 så vi tenkte/ håpe han kan bruke når han begyne i barnehagen te høsten :)  vi kjøpte den brukt men vi kjøpte den av en som snart ikke har brukt den så de gjør ingenting for oss for barn i den alderen greier ikke slite ut en dress sånn som en på 3-5 åring gjør :P så der sparte vi litt penger ;D

Vi sitter også å ser på en vogn som vi har lyst til å kjøpe pågrunn av den er tre hjulsvogn og den er lett og trille å vi kan bruke den en god stund lenger en den vi kjøpte av vero, selv om vi er veldig fornøyd med den også så har vi lyst på en som i kan gå turer i skogen med og sånn :)Teutonia spirit s3 hete vogna som vi lurer på å kjøpe :) har funne noen finne på finn.no, som vi bare venter svar på fra selgerene :) så vi får håpe at vi får kjøpe den :) den er 2008 modell, jeg har sett på denne får og jeg likte den veldig godt :) ( vi er ikke vant til å ha stort understell på vogna, fordi den vi har nå har det heller ikke :P)

Sånn ser vogna ut med bag, og den vi lurer på å kjøpe har bag :)

Sånn ser den ut med sportsdelen på :)

 

De er de vi har tenkt på med tanke på Tobias :)

-Elise-

 


20:42
26.02.2011
søren meg iritert nå altso

Nå synst jeg folk bør slutte å henge seg oppi at vi ga Tobias et par skjeier med graut! hallo?!?! det er vår avgjørelse OG vi har SNAKKET MED FLERE FORSKJELLIGE HELSEPERSONELL! som mener at det IKJE ER farlig!  men at mann ikke skal begynne helt fast før han er tre mnd!

GÅ INN OG LES LITT MER OM Å GI BARN GRAUT!

 

Vi har snakket med en sjukepleier, vernepleier, helsefagarbeider! så vi er forsiktige..

 

TYNN TYNN TYNN graut er ikke farlig for babyer når du er forsiktig å er max en gang per dag! trenger ikke gi han det hver kveld enn gang, mange som gir flasker med tynn tynn tynn graut som også kalles for veling når det blir så tynt!

-Elise-


13:32
25.02.2011
Møte med barnelegen

Igår så var vi med barnelegen med Tobias på time etter sjukehuset :)

Dem sa at han voks fint men var bare litn :) sånn at han voks fint å alt sånt meeen er bare liten kroppsbygning å sånt :)

Han veide 4655 gr i går :) var 56 cm lang! :D begynner å bli stor, han har lagt på seg 600 gr på 3-4 uker :)  Vi synst det var bra å det synst legen også :)  Tobias har en liten sopp infeksjon i munn pågrunn av at han bruker flasker :) og MME (Morsmelkerstatning) og vi skal på en time til om 3 mnd :)

Men vi håper på at han begynner å spise mer nå som at han får medsin mot soppen i munnen :)  Gjør at det kan være litt ubehagelig å suge for å få maten til å komme :)

 

 

Så det var godt å høre at alt var som det skulle være ;D

 

-Elise-


17:05
25.01.2011
6 ukerskontrollen til Tobias i dag :)

Idag va vi på 6 ukers kontrollen til Tobias :)

Når vi kom dit så veide vi han, målte lengden og hvor stor han var i rundt hode :) Legen var der når vi kom, så vi gikk rett inn til han etter vi hadde veid osv. Legen sjekket hoftene og sjekket pusten å hjerte lyden å alt hørtes bra ut :) Vi fikk vite at han var utrolig sterk, når dem gjorde løfte øvelsen på han :) så det viste vi men det var utrolig kjekt å få høre :)  Etter legen så var det en tur innom helsesøster og snakke litt der, først om tillegg, vitamina å sånt :) men hun var mest fasinert over at han var så rolig når han var inne med hun :) og når vi fortalte til hun at han er sånn hele tiden at han faktisk ikke skriker masse, de synst hun var kjempe bra :)  'De var vell bare det vi gjorde i dag på kontrollen ;)

 

 

Han veide 4040 gr! kjempe bra siden at sist vi veide han så var han 3100 gr så han har nesten gått opp et kilo på 3 uker!! :O får hvertfall i seg nok mat :) men jeg har jo hele tiden sakt at han er et matvrak som far sin ;) hehe..

Han var 53 cm lang, så han har vokse 5 cm siden han var født :)

Hode omkritsen hans var 35,5 cm og når han var født så var den 33 cm :)

Så hele Tobias har vokse en del! :D  blitt stor! :D <3De var 6 ukerskontrollen til Tobias :)

 

-Elise-


16:43
16.01.2011
Noken bilde ;PTobias når han logg våken når mamma og pappa skulle spise middag ;)

Tobias når han sovna i sofaen ;)

Vero, Malene og Tobias i går kveld :)


20:47
10.01.2011
Tobias e 4 uka i dag :)

Idag e termindaton 10 januar 2011 va da sånn ca Tobias skulle komme egentlig :) de e utrolig rart at han egentlig skulle komme no, når i ser på størrelsen på han så e i egentlig glad for at han kom når han gjor ;) hehe..

Tobias kom nøyaktig 4 uka for tidlig :) Han vart født i uke 36+2 :)

E ganske rart at lille Tobias alleredde e 4 uka gammel!  tida går jo så furt, e jo bare to uka til vi skal på 6 ukers kontroll, som i he glemt å bestilt kom i på no :P  må ringe og bestille den i morgo :)  Glede meg til å sjå kor tung å lang han he blitt :)  føles egentlig som at de va for et par daga sia me kom hæm fra sjukehuset, trur ikje i he vore gladere for å komme hæm en ka i va etter 8 daga på sjukehuset :P

Me begge e glad for å være her hæme med pappan hans :) <3

Tobias e veldig ivrig på å løfte hode sitt og han e ganske flink til å holde det når han bare e 4 uka :)  så e egentlig overaska over kor sterk han e i nakken :) flinke guttn til mamma og pappa :D <3 og Tobias skrik fortsatt ikje, e av og til at han ornde en hylle lyd men ikje noka skriking :D  kjempe deiligt :D bare ordne noka sutre lyda når han vill ha mat eller he luft i magen men ikje noka skriking her nei ;)

 

Akkurat no så ligg Tobias oppå Simon og kose <3 :D
Men no begynne snart unge mødre så bloggest :)

 

-Elise-


21:43
08.01.2011
Tobias Stiberg :) &lt;3

Tobias Stiberg kom til verden den 13.12.2010 :) da det akkurat var 4 uker igjen til termindaton.

Han er prematur baby som betyr fortidlig født, Han har ikje preg av at han er født fortidlig, og han har ikke noe komplikasjoner pågrunn av at han er prematur. Eneste som er at han ikke er villig til å ligge i ro på puppen så han får flaske. Og det er ikke noe som er gale med :)

Han veide 2590 gr og var 48 cm lang

På sjukehuset

Vi måte ligge på sjukehuset i 7 dager pågrunn av at dem ville ha han til å ta puppen noe han ikje ville, så jeg å Simon bestemte oss for å gi flaske istaden for å slite han ut med å prøve med puppen hele tiden. og da la han på seg 45 gr på et døgn så to dager etter på så fikk vi reise hjem :)  noe som var utrolig deiligt siden vi var utrolig lei sjukehus og maset om amming, vekt og temperatur.

Dem på sjukehuset synst at Tobias hadde lav temperatur så dem målte den hele tiden og pakket på han hele tiden, vist den var litt under 37 grader. og målte vekten hverdag og gjerne flere gonger for dag for å passe på at han fikk i seg nok, noe han ikje likte i hele tatt..og når vi reiste hjem var han nesten opp i fødselsvekta igjen :)  (det er vanlig at babyer går ned 200-400 gr av fødselsvekta, dem første dagen dem er ute av magen)

Dem målte også gulsott hverdag men han logg hver gong under grensa og siste dagen så gikk den ned over så det var bra :) Det er derfor han er litt gul på noen bilder, pågrunn av at han logg under grensa til behanling på gulsott.

 

Hjemme

Tobias har hele tiden vart ivrig på å løfte hode, selv om at det ikje altids går like lett. Men han prøver og er ivrig til å se seg i rundt. :) Men haan blir flinkere og flinkere :) Han kaster seg av og til ut av handan dine, bare kaster seg ned over. da gjelder det å reagere raskt ;) Ganske morsomt egentlig at han gjør det, så blir han så overasket når han ligger istaden for å ligge på brystkassen vår :)

Når Tobias var 3 uker gammel så veide han 3100 gr :) så han hadde lagt på seg 700 gr siden han var født. :) så det er utrolig bra! :D  <3

Tobias er egentlig utrolig rolig, skriker nesten ikje i hele tatt.. Mange som har spurt oss om han ikje ordner lyd, hehe.. :) Han sutrer mer en han skriker :) synst det er helt greit jeg :)

Han spiser hver 2 time ca og av og til så kan det gå 3 timer, dette er på dagtid og på natta så spiser han 2 gonger, da våkner han hver 4 time for å få mat :) helt til klokka slår 9-10 da begynner han å skal ha mat hver andre time til hver tredje :)

Pågrunn av at han er så liten så bruker han forsatt str 50 :) men han vekser ;) er ikje alt for lenge til vi må gå over til str 56, men det er sånn forskjell på størrelsen på klærn av forskjellige butikker. Men han har vokset ut av 7 bodyer hvertfall og 1 pysjamas som er i str 50 :) så Tobias begynner å bli stoor :D

 

Et av dem første bilda av Tobias :) dagen han vart fød :) bare en time senere :)Her e bamsen i håpe blir favoriten til Tobias, i synst den e så søt :)

Andre dagen på sjukehuset ble ta bilde her av Tobias tatt :)

På sjukehuset, i de mest brukte plaget til Tobias :D synst det e kjempe fint! :D

Tobias og Pappa på sjukehuset :)

Tobias på sjukehuset i tigergutt klærn ;)

Mamma og Tobias :)

den 7 januar, Tobias i favorit tøyet ;)

 

Det var litt om Tobias ;D

 

-Elise-


01:54
08.01.2011
Tobias Stiberg :)

Lille guttn vår skal hete Tobias Stiberg, ikje solem :) bare pappan sitt navn :)

Skal skrive litt mer om Tobias når i for tida, f.eks. fødselsvekta og sånt.. :)

Ska bare få ordna til en sånn knap no på framsida så det e derfor i ordna ta innlegge her ;)

 

 

-Elise-


hits